sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kaupunkilomalla Belgiassa: Bryssel ja Brygge

Kaupunkilomalla Belgiassa
Kävin heinäkuussa virkistäytymässä kaupunkilomalla Belgiassa. Majoituin neljäksi päiväksi Brysseliin ja tein päiväretken Bryggeen.
Bryssel oli monipuolinen kaupunki täynnä ihania ravintoloita ja kahviloita - kuin Pariisi pienoiskoossa. Bryggestä puolestaan löytyi pikkukaupungin charmia kanavineen ja siltoineen. Molemmat olivat kauniita kaupunkeja, siksi suosittelenkin käyntiä molemmissa saman reissun yhteydessä. Brysselin visiittiin riittää kolme päivää mainiosti, ja neljäntenä kannattaa hypätä junaan ja tehdä päiväretki Bryggeen.

Matkavinkit Brysseliin:


1. Syö vohveleita. Halpaa, hyvää ja tarjolla melkein joka kadunkulmassa.
2. Käy fiilistelemässä Marolles:in kaupunginosassa. Tunnelmallista kaupunginosaa halkoo kaksi pääkatua: Rue Blaes ja Rue Haute, joiden varrelta löytyy valtavasti antiikki- ja sisustusliikeitä sekä kivoja kahviloita ja ravintoloita. Place de Jeu de Balle -aukiolla on joka päivä antiikkimarkkinat: myynnissä oli jos jonkinmoisia aarteita huonekaluista vanhoihin peltipurkkeihin.
3. Syö simpukoita, hyviä kalaravintoloita löytyy mm. Sainte Catherinen alueelta (Quai au Bois a Bruler ja Quai aux Briques). Minä kokeilin kyseisellä alueella ravintola Bij Den Boer:ia (Quai aux Brigues 60): kolmen ruokalajin lounas maksoi n. 25 euroa ja oli herkullinen. Kivoja ravintoloita oli myös St Geryn ja St Catherinen aukioiden liepeillä.
4. Bongaa katutaidetta. Kuvitettuja talonpäätyjä tuli vastaan siellä sun täällä.
5. Keskusaukio Grand Place. Vaikka keskusaukio on turiestien ylikansoittama, on se silti pakko nähdä. Aukiota reunustavat upeat julkisivut. Ota pakolliset kuvat ja lähde äkkiä pois.

Ei mun juttu:
- Manneken Pis. En oikein ymmärtänyt mitä hienoa tässä on. Valtava turistimuuri ihmettelee pientä patsasta. Noh, turha jeesustella - kävin minäkin sen tsekkaamassa.
- Ravintolakatu Rue des Bouchers ydinkeskustassa: kapea pikkukatu täynnä ravintoloita joiden ulkopuolella sisäänheittäjät heiluttavat laminoituja, sen seitsemälle kielelle käännettyjä ruokalistoja.

Majoitusvinkki: Citadines Sainte-Catherine Brussels (51 Quai Au Bois A Bruler). Siisti ja tyylikäs huoneistohotelli kivalla alueella. Vieressä paljon ravintoloita ja kävelymatka Grand Placelle. Metroasema vieressä, joten helppo tulla lentokentältä. Äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde: hintaa kolmen yön majoitukselle tuli n. 170€.

Shoppaile:
- Royal Museum of Fine Arts:in yhteydessä toimiva museokauppa. Laaja valikoima taidekirjoja, postikortteja, hauskoja vihkoja, aikuisten värityskirjoja...
- Rue Neuve: pääostoskatu jonka varrelta löytyy niin paikalliset kuin kansainväliset ketjuliikkeet (Primark, H&M, Mango jne.)

Kaupunkilomalla Belgiassa

Matkavinkit Bryggeen:


Brygge on noin tunnin junamatkan päässä Brysselistä. Junat lähtevät Brysselin Gare Centralilta ja matkan hinta on noin 15 euroa suuntaansa. Bryggen rautatieasemalta on kävelymatka kaupunkiin. Paikallisbussillakin pääsee keskustaan mutta suosittelen kävelyä idyllisissä maisemissa. Brygge oli minulle ennenkaikkea fiilistelykaypunki: kiertelin kapeilla kaduilla ja kujilla ja valokuvasin. Nautiskelin äärimmäisen kauniista kaupungista ja istahdin välillä katukahvilaan herkuttelemaan.

1. Osta suklaata. Ihania suklaakauppoja on Bryggessa valtavasti!
2. Kävele kanavien varsilla ja valokuvaa siltoja. Kanavat ovat "se juttu" tässä kaupungissa, joten tein pitkän kävelylenkin seuraamalla kanavien rantoja. Idyllistä, rauhallista ja kaunista!

Kaupunkilomalla Belgiassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti