maanantai 13. kesäkuuta 2016

Juustokakku lasissa

Tuorejuustovaahtoa lasissa juustokakun tapaan
 
Tässä hyvä resepti kaikille, jotka himoitsevat juustokakkua, mutta leipominen ei huvita: juustokakku lasissa. Tämä on nopea ja raikas jälkiruoka ja maut ovat kuin parhaasta juustokakusta. Alkuperäinen resepti löytyi ulkomaisesta leivontablogista (alkuperäinen resepti löytyy täältä). Muokkasin reseptiä hieman omiin tarpeisiini sopivaksi. Reseptistä tulee n. 6 annosta.

Pohjalle:
Marjoja (käytin mansikoita, vadelmia ja mustikoita. Myös pakastemarjat käyvät kunhan ovat laadukkaita)
(Tomusokeria)

Täyte:
200 g kreikkalaista jogurttia
1 dl vispikermaa
100 g appelsiinituorejuustoa (esim. Viola)
2,5 tl tomusokeria

Pinnalle:
Bastogne-keksejä

Tuorejuustovaahtoa lasissa juustokakun tapaanOta tuorejuusto huoneenlämpöön. Ota esille tarvitsemasi määrä laseja/ tarjoiluastioita. Sen jälkeen aloita marjaseoksesta: minä käytin pakastemarjoja, joita sulatin hieman (ne kannattaa jättää hieman viileiksi eikä tohottaa mikrossa tulikuumaksi). Koska halusin marjoihin hieman makeutta, laitoin kaikki marjat ensin erilliseen astiaan ja sekoitin joukkoon hieman tomusokeria. Sen jälkeen annostelin marjat lasien pohjalle. Jos käytät tuoreita marjoja etkä kaipaa makeutusta, voit nakata ne suoraan tarjoiluastioiden pohjalle. Jos käytät tuoreita mansikoita, ne kannattaa pilkkoa vaikkapa neljään osaan.
Tee seuraavaksi tuorejuustotäyte:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja kreikkalainen jogurtti keskenään ja sekoita esim. lusikalla notkeaksi, tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahto varovasti käännellen tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon.
Laita tuorejuustotäyte marjojen päälle tarjoiluastioihin. Murustele kunkin annoksen päälle Bastogne-keksejä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti