maanantai 8. helmikuuta 2010

Italialainen lihapullakastike a´la Linda

Broileripyörykät tomaattikastikkeessaLuin viikonloppuna keittokirjoja (ei niitä ole kuin 56 kappaletta - mies laski) ja siinä hurmoksessa sain vision lihapulla-pastakastikkeesta. Tähän sai tuupattua jälleen kuin ohimennen kasviksia. Hyvältä maistui!
Lihapullat:
400 g broilerinjauhelihaa
1 kananmuna
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl makeaa sinappia
3 rkl chili-barbeque-kastiketta
Suolaa
Pippuria
- sekoita ainekset keskenään, muotoile pallukoiksi ja paista pannulla kypsiksi.
Kastike:
2 porkkanaa
1 iso sipuli
oliiviöljyä
1/2 dl valkoviiniä
1 prk Muttin Polpa -tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
Oliiveja
Kapriksia
2 rkl Creme Bonjouria (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
Suolaa
Pippuria
Oreganoa
- pilko porkkana pieniksi kuutioksi ja kypsennä oliiviölyssä pannulla n. 10 min. Lisää kuutioitu sipuli. Kuullota. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja valkoviini. Anna porista niin kauan että neste on haihtunut. Lisää mausteet, creme bonjour, oliivit, kaprikset ja lihapullat. Anna hautua vielä 5 min. Tarjoa täysjyväpastan kanssa. Parmesanraaste kruunaa setin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti