
5 sipulia
n. 3 rkl voita
n. 1 l vettä
Kasvisliemikuutio
Tuoretta timjamia
Pippuria
Suolaa
Vaaleaa leipää
Gruyere-juustoa
1. Kuori sipulit, viipaloi ja kuullota voissa kattilassa n. 15 min. Sipuli ei saa ruskistua.
2. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 1/2 tuntia.
3. Raasta juusto. Paahda leipäpalat leivänpaahtimessa. Leiväksi sopii melkolailla mikä tahansa vaalea leipä, itse käytin pähkinäistä myslileipää, mikä sopi mahtavasti yhteen keiton kanssa.
4. Nostele keitto uuninkestäviin annosvuokiin. Laita jokaiseen leipäviipale ja juustoraaste päälle.
5. Gratinoi keitto kuumassa uunissa (250-275 astetta) reilut 5 minuuttia (kunnes juusto sulaa).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti