Yllätinpä työporukan eräänä päivänä ja vein heille perjantain iloksi juustokakkua. Tämä on vakioreseptejäni, joka on hyvä kaivaa naftaliinista kun tarvitaan varmasti onnistuva spesiaaliherkku vaativalle yleisölle. Kakun kanssa tarjosin itsepoimituista metsämarjoista tehtyä kastiketta.
Pohja:
340g Digestive-keksejä
100-150 g voita
Täyte:
250 g maitorahkaa
200 g maustettua rahkaa (esim. sitruuna tai vanilja)
340 g maustamatonta tuotejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 luomumunaa
1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Murenna keksit ja sekoita sulatettu voi niiden joukkoon. Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan.
3. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte kerrokseksi pohjan päälle.
4. Kypsennä kakkua uunin alaosassa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Marjakastike
3 dl marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)
sokeria
Tuorepuristettua appelsiinimehua
1. Murskaa marjoja hieman, ei kuitenkaan täysin soseeksi. Lisää sokeria maun mukaan ja purista sekaan hieman appelsiinimehua.
Ihana toi kuva, tekee ihan mieli haukata..
VastaaPoistaOoh mihin herkkublogiin löysin tieni! Juustokakku on hehdoton herkkuni...
VastaaPoista