sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Appelsiinimuffinsit

Muffinsseja ja appelsiinivaahtoaViikonlopun vieraita varten halusin tehdä jotain nopeaa ja helppoa. Päädyin muffinsseihin, ja pakkohan niidenkin kanssa oli ruveta kikkailemaan, kun kaapista löytyi kerman ja appelsiinituorejuuston jämät, joista olin aikaisemmin samana päivänä tehnyt appelsiinivaahtoa hedelmäsalaatin lisäkkeeksi. Lopputuloksena oli ehkä elämäni parhaat muffinssit: muhevan ylelliset herkut joista ei ainakaan ensimmäisenä tule mieleen arkisen yksinkertaiset leipomukset.
Muffinsit:
150 g voita
2 dl sokeria
2 luomumunaa
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
vajaa 1 dl kuohukermaa
n. 60 g Viola appelsiinituorejuustoa

Appelsiinivaahto:
n. 1 dl kuohukermaa
n. 130g Viola appelsiinituorejuustoa

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan.
4. Lisää kerma ja tuorejuusto taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
5. Voitele muffinssivuoka (tästä taikinasta tulee sopivasti 12 kolon vuoka täyteen). Paista muffinsseja 225 asteessa n. 14 minuuttia.
6. Tee vaahto: vaahdota kerma, lisää sen joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Varo ettei kerma jämähdä liian kovaksi.
6. Koristele jäähtyneet muffinsit pursottamalla niiden päälle appelsiinivaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä ja kuva näyttää ihan mahtavalta. Täytynee pitää mielessä..

    VastaaPoista
  2. Joo noi oli kyllä niin muhevia pläjäyksiä että suosittelen ehdottomasti. Ja juhlavan saa tolla kuorrutuksella, olivat tosin hyvä ilmankin.

    VastaaPoista