Kylmäsavulohileivät
- saaristolaisleipää
- majoneesia
- kylmäsavulohta
- kananmunia
- kapriksia
- tilliä
1. Leikkaa saaristolaisleipäviipaleet 4 osaan.
2. Pursota pieni nokare majoneesia leivälle ja aseta viipale lohta päälle. Asettele sen päälle viipale keitettyä kananmunaa ja vielä pieni kökkö majoneesia jonka päälle on helppo asetella 1 kapris ja pieni tupsu tilliä.
- 1 pkt Sunnuntai ruis-perunataikinaa (pakaste)
- tomaattia
- fetajuustoa (esim. Arla Apetina pala on hyvä, mielestäni parempaa kuin valmiit kuutiot)
- kevätsipulia
- punasipulia
- 2 munaa
- 1/2 dl kermaa
- 1/2 dl Cre Bonjour Cuisine, maku: sipulisekoitus
- Emmental-juustoraastetta
- koristeluun tuoretta basilikaa
1. Sulata taikina paketin ohjeen mukaan.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Painele taikina vuokaan ja esipaista n. 7 minuuttia.
2. Pilko sipulit ja kuullota hetki pannulla.
3. Levitä taikinan päälle sipulit, tomaattilohkot ja feta. Sekoita keskenään munat, kerma, Creme Bonjour Cuisine sekä 1 dl juustoraastetta ja kaada vuokaan täytteiden päälle. Ripottele pinnalle lopuksi lisää juustoraastetta maun mukaan.
4. Kypsennä uunissa n. 20-30 minuuttia (kunnes täyte on hyytynyt ja juustoraaste kauniin väristä). Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sen jälkeen pienehköiksi suupaloiksi. Asettele vadille ja koristele tuoreella basilikalla.
Kaprispurkki on jo ostettu vappua odottamaan, josko niitä nyt saisi käytettyä kun oli niiiiin hyvää tuon lohen kanssa!
VastaaPoista