Tänään lähdettiinkin ruuanlaitossa täysin oman mukavuusalueen ulkopuolelle: tein kirjastohuoneemme hienoon kuntoon rempanneelle aviomiehelleni lihapataa. Itsehän en ole punaista lihaa syönyt 16 vuoteen, ellei lasketa lukuun sitä kammottavaa hetkeä Mäkkärissä, jolloin kyseisen gurmeeravintolan työntekijä myi minulle jauhelihatortillan ja vakuutti että se on tehty broilerista - no, eipä ollut.
Liharuokien teko on minulle melkolailla arpapeliä, mutta tällä kertaa arpaonni suosi ja ex-tempore lihapata sai mieheltä mojovat kehut. Syy taisi olla enemmänkin laatulihassa kuin kokissa: jääkaapissa oli tyhjänpanttina 600 grammaa Charolais-naudan sisäpaistia. Ja kyseisen lihan ymmärtää laadukkaaksi tällainen semi-vegegin (tässä yhteydessä terkut siskolle jonka kautta löytyi Karppilan lihatilan suoramyyntipalvelut).
600 g naudan sisäpaistia paloiteltuna
1 sipuli
3 porkkanaa kuutioituna
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sinappia (itse käytin makeaa Kotisinappia)
1 lihaliemikuutio
n. 5 dl vettä
1 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
Maizena-suurustetta
tuoretta ruohosipulia ja timjamia
1. Ruskista lihapalat voissa pannulla. Lisää joukkoon silputtu sipuli. Kun sipulit ovat pehmenneet ja lihat saaneet hyvän pinnan, kaada satsi pataan. Kaada pannulle hieman vettä jotta saat kaikki lihan paistamisessa irronneet maut pataan.
2. Lisää pataan vesi, viini, porkkanakuutiot, valkosipuli, sinappi ja lihaliemikuutio. Mausta. Anna hautua liedellä miedolla lämmöllä n. puolitoista tuntia. Lisää matkan varrella Maizenaa jotta saat liemestä sopivan paksuista. Lisää lopuksi tuoreet yrtit. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti