lauantai 15. syyskuuta 2012

Omena-kauramurupaistos

Sadonkorjuupuuhat jatkuvat. Kuusi vuotta sitten istutettu omenapuu pukkasi tänä vuonna hyvän sadon. Aikaisempina vuosina omenoita on tullut vain muutamia, ja niistä onkin sitten käyty ankaraa taistelua pihalla majailevien rastaiden kanssa.
Syksyn ensimmäiset omenat päätyivät lapsuuteeni kuuluvaan klassikkoon: kauramurupaistokseen. Tässä herkkupaistoksessa omenat kypsyvät makeaksi hilloksi rapean kauramurukerroksen alla. Lapsena yritin aina haalia omalle lautaselleni mahdollisimman paljon tuota ihanaa kauramurua - viis omenoista! Nyt aikuisena onkin mahtavaa kun sitä voi jo valmistusvaiheessa tehdä tuplapaksun kerroksen omenoiden päälle!

4 omenaa
n. 50 g voita
n. 4 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelilastuja
n. 1 dl fariinisokeria
Kanelia
Vaniljasokeria

Voitele syvä uunivuoka. Kuori omenat ja leikkaa pienehköiksi lohkoiksi. Kaada omenapalat vuuan pohjalle. Sopiva määrä omenaa on n. 3 sentin kerros. Ripottele päälle kanelia ja vaniljasokeria.
Sulata voi pannulla ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja fariinisokeri. Massan tulee olla kuivahkoa, kaurahiutaleet eivät saa uida rasvassa. Paista seosta pannulla muutama minuutti. Lisää mantelilastut. Kun lastut ovat saaneet hieman väriä, kaada seos uunivuokaan omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia.
Nauti hieman jäähtyneenä vaniljajajäätelön kera!
Omenapaistos
Omenoita kauramurupaistokseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti