sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sienipiirakka

Aurinkoisen syyspäivän kunniaksi tein iskun metsään, toiveissa haalia vielä viimeiset kanttarellit sienipiirakkaa varten. Kohtuullinen saalis niitä vielä löytyi, ja kaupan päälle juuri maasta puskeneita suppilovahveroita.
Kotona alkoi sienipiirakan suunnittelu. Suolaisten piirakoiden kohdalla olen suosiolla siirtynyt valmiiden pakastetaikinoiden käyttöön. Helppoa, hyvää eikä pelkoa epäonnistuneesta taikinasta (terveisin nimimerkki "Kokemusta löytyy"). Taikinaa jäi 22 cm läpimittaiseen piirakkavuokaan asettelun jälkeen hieman ylimääräistä, tein siitä pienen yksittäisen pikkupiirakan 10 cm läpimittaiseen uunivuokaan (kuvassa).
Vinkki täytteeseen: jos haluat piirakasta lihaisemman version, lisää täytteeseen kuutioitua savukalkkunaleikettä.

Pohja:
1 pkt Sunnuntai ruis-perunataikinaa (pakaste)
Täyte:
5 dl kanttarelleja ja suppilovahveroita
2 dl Valio Kippari maustettu ruokakerma
200 g Emmental juustoraastetta
Voita
3 kananmunaa
1 iso sipuli
1 porkkana
Valkopippuria
Suolaa
Tuoretta timjamia

Painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle. Esipaista pelkkää taikinaa 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
Valmista täyte: paista sieniä ja porkkanasuikaleita kuumalla pannulla kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää nokare voita ja ruskista paistosta hetki. Lisää kuutioitu sipuli sieni-porkkanaseoksen joukkoon ja kuullota hetki.
Kaada sieniseos muoviastiaan. Lisää joukkoon kerma ja mausta valkopippurilla, suolalla ja timjamilla. Lisää juustoraaste ja sekoita. Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita hyvin.
Kaada täyte esipaistetun taikinan päälle ja jatka kypsentämistä n. 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Piiras tuoreista sienistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti