Paras tapa aloittaa viikonloppuaamu: herkkuaamiainen. Tuorepuristettua appelsiinimehua, amerikkalaisia pannukakkuja ja vaahterasiirappia - ja mikä mahtava tekosyy onkaan tuo kohta kolmatta viikkoa jatkunut taukoamaton sade mennä aamiaisen jälkeen takaisin vällyjen väliin kirja kainalossa.
Oheinen hyvä amerikkalaisten pannukakkujen ohje löytyi Kotiliedestä. Pannukakut tarjoillaan vaahterasiirapin kera. Parhaaksi vaahterasiirapiksi on luotettavan testiryhmämme kokeiluissa osoittautunut Pirkan vaahterasiirappi. Ohessa voi tarjota myös tuoreita marjoja tai vaikka omatekemää omenahilloa.
5 dl piimää
2 kpl luomumunia
2 rkl voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
Paistamiseen: voita
Sekoita munat, piimä ja voisula kulhossa. Mittaa toiseen kulhoon kuivat aineet ja lisää ne koko ajan sekoitellen, siivilän läpi piimän joukkoon. Sekoita tasainen taikina. Anna taikinan levätä hetki ennen paistamista.
Paista paksuhkoja, reilun kokoisia pannukakkuja paistinpannulla, itse käytän n. 22 cm:n läpimittaista pientä paistinpannua. Tarjoa pannukakut lämpiminä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti