perjantai 19. lokakuuta 2012

Lämpimiä dippejä

Ei auta - pakko fiilistellä jälleen Amerikan herkuilla. Päätin kokeilla miltä maistuvat omatekeminä nämä uunissa valmistettavat, lämpimät juustodipit, jotka olivat vakiotavaraa jenkkiravintoloiden alkupalalistoilla. Ja selväähän se on ettei huonoa voi tulla kun ruokaan iskee tämän määrän juustoa. Dipit toimivat erinomaisesti taco-lastujen kera ja levitteenä leivän päällä. Käytin dippejä myös kanasalaatin höysteenä.

Aurinkokuivattu tomaatti - juustodippi

200 g maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa
2,3 dl majoneesia (esim. Hellman's)
Puolikas sipuli
2 valkosipulin kynttä
10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja (jos ostat öljyyn säilöttyjä, kuivaa öljy pois talouspaperilla)
Puolikas punainen paprika
100 g mozzarellaa
100 g juustoraastetta, esim. puolet Comtea ja puolet laadukasta cheddaria
50 g Parmesanjuustoa (puolet tahnaan, puolet päälle kuorrutteeksi)

Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika pieneksi silpuksi, samoin aurinkokuivatut tomaatit. Voit myös hienontaa tomaatit koneella rouheaksi tahnaksi. Revi Mozzarellasta pieniä paloja. Raasta juustot. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja kaada uuninkestävään astiaan. Ripottele päälle Parmesanraastetta. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia (kunnes dippi on päältä hieman ruskettunut).

Pinaatti-artisokkadippi

3 isohkoa artisokansydäntä (löysin Kauppahallista irtomyynnistä öljyyn säilöttynä)
100 g tuoretta pinaattia
110 g maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa
1,2 dl Creme Fraiche
0,6 dl majoneesia (esim. Hellman's)
1 valkosipulinkynsi
1 tl chilikastiketta (esim. Felix chilikastike)
0,6 dl Parmesanjuustoraastetta
0,6 dl mozzarellaa

Pilko artisokansydämet ja valkosipuli pieneksi silpuksi, samoin pinaatinlehdet. Tuoretta pinaattia ei tarvitse keittää tai muutenkaan esikäsitellä silppuamisen lisäksi tätä dippiä varten. Paksuimmat varret kannattaa leikata pois. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Raasta Parmesanjuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada uuninkesävään astiaan. Kypsennä 180 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia (kunnes pinta on hieman ruskettunut).


Pinaattia ja artisokkaa lämpimässä dipissä
Lämmin dippi juusto-arunkokuivattu tomaatti
Kanaa ja lämmintä dippiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti