perjantai 10. toukokuuta 2013

Romesco-kastike

Ei voi mitään: siinä on vaan jotain erityistä kun talven ja sateisen kevään jälkeen nenään tuoksahtaa ensimmäiset grilliruuan käryt. Helatorstain ruokalistalla oli grillattuja kanafileitä ja feta-rypälesalaattia ja oheen itsetehtyä Romesco-kastiketta. Romesco osoittautui todella hyväksi ja raikkaaksi kumppaniksi grilliruualle. Resepti löytyi toukokuun Pirkka-ruokalehdestä.

Romesco-kastike

2-3 (250g) tomaattia
1 (200g) punainen paprika
1 dl cashewpähkinöitä
1 viipale paahtoleipää
2 valkosipulinkynttä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
Mustapippuria
2 rkl luomuoliiviöljyä

Puolita tomaatit ja paprikat. Poista molemmista siemenet ja kannat. Nosta tomaatit leikkauspinta ja paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leivinpaperin toiselle reunalle pähkinät ja paahtoleipä. Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes leipä ja pähkinät ovat paahtuneet. Ota ne pois uunista ja jätä jäähtymään. Jatka tomaattien ja paprikan paahtamista vielä n. 8-10 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Poista kuoret ja anna jäähtyä haaleiksi.
Hienonna pähkinät ja paahtoleipä blenderissä (tai sauvasekoittimella). Hienonna valkosipuli ja lisää muiden aineiden, oliiviöljyä lukuunottamatta, kera blenderiin. Soseuta tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.
Siirrä kastike tarjoiluastiaan ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.


Kastike paahdetuista tomaateista ja paprikasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti