lauantai 4. toukokuuta 2013

Espanjalaisissa tunnelmissa: broileripyörykät tomaattikastikkeessa

Ruokaa espanjalaiseen tapaanSain työkavereilta syntymäpäivälahjaksi espanjalaisen herkkukorin - ja samalla haasteen: kerro blogissa mitä saat aikaiseksi korin aineksista.
Ja syntyihän siitä vaikka mitä! Inspiraatio vei mennessään ja keittiössä hujahti espanjalaisfiiliksissä tunti jos toinenkin. Ja mitä siitä sitten syntyi? Savupaprikalla maustettuja broileripyöryköitä tomaattikastikkeessa, sardellileipäsiä ja tomaatti-vuohenjuustosalaattia.
Kiitos rakkaat ystävät hienosta lahjasta!


Savupaprikalla maustetut broileripyörykät tomaattikastikkeessa

600g broilerinjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
1 muna
Murennettua vaaleaa leipää (n. 1 dl)
Tuoretta timjamia
Suolaa
Pippuria
La Chinata makeaa savupaprikajauhetta
Voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Kastike:
Tomaattikastiketta (herkkukorissani oli mahtavaa Salsa de Tomate -luomukastiketta. Jos minulla ei olisi ollut sitä, olisin käyttänyt Muttin kirsikkatomaattisäilykettä)
Suolaa
Valkosipulia
Ripaus sokeria
Tuoretta basilikaa ja timjamia

Tee lihapullataikina: pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, murenna vaaleaa leipää pienehköiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä 10-15 minuuttia. Muotoile pyöryköiksi ja paista niihin pannulla voi-oliiviöljyseoksessa hyvä pinta. Loppukypsennys tapahtuu uunissa.
Valmista kastike: kaada uunivuokaan tomaattikastike. Sekoita joukkoon mausteet ja pieneksi pilkotut tuoreet yrtit ja valkosipuli. Lisää kastikkeen joukkoon pannulla esipaistetut lihapullat. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia (kunnes lihapullat ovat kypsiä).

Tomaatti-vuohenjuustosalaatti

Kirsikkatomaatteja
Vuohenjuustoa
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Balsamicoa (kaapissa sattui olemaan viikuna-balsamicoa, joka on huikean hyvää!)

Halkaise kirsikkatomaatit, revi joukkoon tuoretta basilikaa. Mausta oliiviöljyllä ja balsamicolla. Murenna pinnalle vuohenjuustoa.


Broilerinjauhelihapyörykät espanjalaiseen tapaan




Espanjalainen tomaattisalaatti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti