
Ja syntyihän siitä vaikka mitä! Inspiraatio vei mennessään ja keittiössä hujahti espanjalaisfiiliksissä tunti jos toinenkin. Ja mitä siitä sitten syntyi? Savupaprikalla maustettuja broileripyöryköitä tomaattikastikkeessa, sardellileipäsiä ja tomaatti-vuohenjuustosalaattia.
Kiitos rakkaat ystävät hienosta lahjasta!
Savupaprikalla maustetut broileripyörykät tomaattikastikkeessa
600g broilerinjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
1 muna
Murennettua vaaleaa leipää (n. 1 dl)
Tuoretta timjamia
Suolaa
Pippuria
La Chinata makeaa savupaprikajauhetta
Voita ja oliiviöljyä paistamiseen
Kastike:
Tomaattikastiketta (herkkukorissani oli mahtavaa Salsa de Tomate -luomukastiketta. Jos minulla ei olisi ollut sitä, olisin käyttänyt Muttin kirsikkatomaattisäilykettä)
Suolaa
Valkosipulia
Ripaus sokeria
Tuoretta basilikaa ja timjamia
Tee lihapullataikina: pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi, murenna vaaleaa leipää pienehköiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä 10-15 minuuttia. Muotoile pyöryköiksi ja paista niihin pannulla voi-oliiviöljyseoksessa hyvä pinta. Loppukypsennys tapahtuu uunissa.
Valmista kastike: kaada uunivuokaan tomaattikastike. Sekoita joukkoon mausteet ja pieneksi pilkotut tuoreet yrtit ja valkosipuli. Lisää kastikkeen joukkoon pannulla esipaistetut lihapullat. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia (kunnes lihapullat ovat kypsiä).
Tomaatti-vuohenjuustosalaatti
Kirsikkatomaatteja
Vuohenjuustoa
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
Balsamicoa (kaapissa sattui olemaan viikuna-balsamicoa, joka on huikean hyvää!)
Halkaise kirsikkatomaatit, revi joukkoon tuoretta basilikaa. Mausta oliiviöljyllä ja balsamicolla. Murenna pinnalle vuohenjuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti