perjantai 21. kesäkuuta 2013

Appelsiinimarinoidut broilerin koipipalat

Siirrytäänpä kakkutaivaasta helppojen kanaruokien pariin.
Tavallisiin broilerin koipipaloihin saa saa kivaa twistiä marinoinnilla. Annoin kananpalojen marinoitua nelisen tuntia, ja sen jälkeen ruuan kypsennys uunissa vei tunnin. Ei varsinaisesti siis mitään pikaruokaa.
Nämä appelsiinimarinoidut kanapamput nautin rapsakan kaalisalaatin kanssa: uutta suomalaista kaalia, kukkakaalia ja honey mustard kastiketta (katso resepti täältä). Hyvää!

1 pkt broilerin maustamattomia koipipaloja
Oliiviöljyä
2 appelsiinia
Suolaa
Pippuria
Savupaprikajauhetta
Ruokoseokeria
Sitruunamehua
Sipulia varsineen
Lipstikkaa
Persiljaa

Kaada broilerin koipipalat isoon astiaan ja heitä sekaan marinadin ainekset: oliiviöljyä, suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta ja loraus sitruunamehua. Leikkaa 1 appelsiini siivuksi, puristele siivuista mehua kanojen joukkoon ja nakkaa appelsiinisiivut marinadin sekaan. Anna maustua jääkaapissa useampi tunti.

Lorauta uunivuuan pohjalle oliiviöljyä ja laita vuuan pohjalle pieneksi pilkottua uutta sipulia. Asettele marinoituneet kanapamput astiaan. Marinadissa olleita appelsiinisiivuja ei kannata hyödyntää enää tässä vaiheessa, vaan ota toinen appelsiini, siivuta se, puristele siivuista mehut vuokaan ja asettele siivut kanojen väliin.
Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia. Nostin lämpötilaa loppuvaiheessa, jotta sain kanoihin kivan, grillatunoloisen pinnan.
Silppua yrtit ja ripottele kanojen päälle. Vuuan pohjalla on MAHTAVAA appelsiinilientä, jolla kannattaa valella kanapamppuja hetken aikaa.

Appelsiininmakuiset kanankoivet

Kanaa ja appelsiinia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti