Kakun kannattaa ehdottomasti antaa vetäytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Varaudu siis siihen että valmistat kakun tarjoilua edeltävänä päivänä.
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
1 prk (200 g) Valio maustettu sitruunarahkaa
1 prk (200 g) Valio maustettu vaniljarahkaa
2 prk (à 150 g) Creme Fraichea 28%
1 muna
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Koristeluun:
Pensasmustikoita
Mansikoita
Vadelmia
Murskaa keksit. Minä operoin keksit yleensä muovikulhossa puukauhalla. Suosin rouheahkoa keksimurua - en halua että kekseistä tulee jauhoa. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos pohjalle.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Sekoita sähkövatkaimella kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet keskenään ja täyte on kuohkeaa.
Kaada täyte kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 30 minuuttia.
Anna jäähtyä. Kun irrotat irtopohjavuoan reunuksen kakun ympäriltä, kannattaa irrottaa kakku reunoista ensin veitsellä.
Anna kakun mytiintyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua reilulla kasalla tuoreita marjoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti