150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 dl appelsiinimehua
Täyte:
2 dl appelsiinimarmeladia
1 prk smetanaa
1 rkl sokeria
Pinnalle:
Suklaata sulatettuna
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi sekä appelsiininkuori ja -mehu. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
Levitä n. kaksi kolmasosaa taikinasta voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuuan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja vähän myös reunoille niin, että keskelle muodostuu syvennys täytettä varten. Levitä syvennykseen varovasti appelsiinimarmeladia.
Sekoita smetanaan sokeri ja levitä seos marmeladin päälle.
Pane lopputaikina pieninä nokareina pinnalle ja tasoita pinta varovasti. Pinta saa jäädä hieman epätasaiseksi, se tasoittuu paistettaessa.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Jäähdytä haaleaksi vuuassa ja irrota vasta sitten reunarengas ympäriltä.
Sulata suklaa vesihauteessa ja koristele jäähtyneen kakun pinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti