sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Appelsiinikakku

Testasin arkistojen kätköistä löytynyttä appelsiinikakku-reseptiä. Ohjeen olen napannut aikoinaan talteen Kodin Kuvalehdestä. Kakusta tuli mukavan raikas, appelsiinimarmeladi antaa sille kivaa twistiä.

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 dl appelsiinimehua
 Täyte:
2 dl appelsiinimarmeladia
1 prk smetanaa
1 rkl sokeria
Pinnalle: 
Suklaata sulatettuna

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi sekä appelsiininkuori ja -mehu. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
Levitä n. kaksi kolmasosaa taikinasta voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuuan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja vähän myös reunoille niin, että keskelle muodostuu syvennys täytettä varten. Levitä syvennykseen varovasti appelsiinimarmeladia.
Sekoita smetanaan sokeri ja levitä seos marmeladin päälle.
Pane lopputaikina pieninä nokareina pinnalle ja tasoita pinta varovasti. Pinta saa jäädä hieman epätasaiseksi, se tasoittuu paistettaessa.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Jäähdytä haaleaksi vuuassa ja irrota vasta sitten reunarengas ympäriltä.
Sulata suklaa vesihauteessa ja koristele jäähtyneen kakun pinta.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti