perjantai 28. maaliskuuta 2014

Herkkuaamiaista

Mikään ei voita viikonloppuaamuja, varsinkaan keväisiä viikonloppuaamuja. Ihana herätä aikaisin, loikoilla hetki ilman kiirettä mihinkään, nauttia aamun ensimmäisistä auringonsäteistä, kuunnella hetken aikaa pihalta kantautuvia aamun ääniä: lokkien kirkunaa, pikkulintujen laulua. Ja sitten nauttia herkkuaamiainen, esimerkiksi tällainen:

Maustamatonta luomujogurttia
Reilusti tuoreita mansikoita
Omatekemää pähkinä-myslisekoitusta
Vaahterasiirappia
Juomaksi tuorepuristettua appelsiinimehua

Minä hankin myslin ainekset irtotavarana Punnitse ja Säästä -kaupasta: luomupähkinöitä, luomubanaanilastuja, kuivattua mansikkaa, omenamysliä. Tällä tavoin saan miksattua juuri itselleni sopivan sekoituksen. Luomupähkinät ovat mahtavia, maku on pehmeämpi kuin tavallisissa pähkinöissä. Ja tämän sekoituksen paras puoli: ei taatusti tarvitse nyppiä myslin seasta ällöttäviä rusinoita, kuten kaupan mysleissä.

Täydellinen aamiainen

2 kommenttia:

  1. Aamiainen on lemppariateriani! Herään viikolla ennen kukkoa, jotta saan nauttia aamupalani rauhassa. Viikonloput ovatkin sitten aina kiireetöntä nautiskelua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja käynnistä blogissani!
      Mulla arkiaamiainen on todellakin arkisempaa menoa: töissä sähköpostin äärellä nautittu banaani ja smoothie - niistä ei paljon blogissa kirjoitettavaa irtoa!

      Poista