Mikään ei voita viikonloppuaamuja, varsinkaan keväisiä viikonloppuaamuja. Ihana herätä aikaisin, loikoilla hetki ilman kiirettä mihinkään, nauttia aamun ensimmäisistä auringonsäteistä, kuunnella hetken aikaa pihalta kantautuvia aamun ääniä: lokkien kirkunaa, pikkulintujen laulua. Ja sitten nauttia herkkuaamiainen, esimerkiksi tällainen:
Maustamatonta luomujogurttia
Reilusti tuoreita mansikoita
Omatekemää pähkinä-myslisekoitusta
Vaahterasiirappia
Juomaksi tuorepuristettua appelsiinimehua
Minä hankin myslin ainekset irtotavarana Punnitse ja Säästä -kaupasta: luomupähkinöitä, luomubanaanilastuja, kuivattua mansikkaa, omenamysliä. Tällä tavoin saan miksattua juuri itselleni sopivan sekoituksen. Luomupähkinät ovat mahtavia, maku on pehmeämpi kuin tavallisissa pähkinöissä. Ja tämän sekoituksen paras puoli: ei taatusti tarvitse nyppiä myslin seasta ällöttäviä rusinoita, kuten kaupan mysleissä.
Aamiainen on lemppariateriani! Herään viikolla ennen kukkoa, jotta saan nauttia aamupalani rauhassa. Viikonloput ovatkin sitten aina kiireetöntä nautiskelua :-)
VastaaPoistaKiitos kommentista ja käynnistä blogissani!
PoistaMulla arkiaamiainen on todellakin arkisempaa menoa: töissä sähköpostin äärellä nautittu banaani ja smoothie - niistä ei paljon blogissa kirjoitettavaa irtoa!