sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Nepalilaiset leivät broileritäytteellä

Kallein aarteeni ruoanlaittoon ja leivontaan liittyen on kohta parikymmentä vuotta minua palvellut reseptikansio. Olen kerännyt kansioon monen vuoden ajan reseptejä lehdistä, tulostanut netistä, kirjoittanut ylös keittokirjoista. Nykyään netti on toki mahtava lähde reseptejä ja inspiraatiota etsiessä, mutta kun esimerkiksi tarvitsen testattua ja takuuvarmaa kakkureseptiä, kaivan kansion esiin.
Kansiossa on myös satoja reseptejä, joita en ole koskaan kokeillut. Nämä nepalilaiset leivät broileritäytteellä on yksi niistä. Ohje on leikattu joskus muinoin Pirkka-lehdestä. En tiedä mitä nepalilaista näissä oli, mutta resepti oli hyvä, homma toimi juuri kuten ohjeessa kerrottiin. Eniten aikaa vei leipien paistaminen, mutta kyllä kannatti: tuoreen leivän, tulisen kanatäytetteen ja makean mangokastikkeen yhdistelmä oli vastustamaton!


Täytetyt leivät nepalilaiseen tapaan
Kastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl mangochutneytä

Täyte:
2 porkkanaa
1 sipuli
1 paprika
1 rkl öljyä
450 g maustamattomia broilerinsuikaleita
Pala inkivääriä
1/2 tl Sambal Oelekia
Suolaa
Mustapippuria

Taikina:
3 dl vettä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä

Lisäksi:
Salaattia
Tuoretta korianteria

Sekoita kastikkeen jogurtti ja mangochutney. Laita jääkaappiin maustumaan.
Tee täyte: suikaloi porkkana, sipuli ja paprika. Pilko inkivääri pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja heitä sekaan inkivääri, kypsennä hetki ja lisää broilerinsuikaleet. Kun broileri on kypsää, lisää joukkoon porkkana ja sipuli. Paista kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää lopuksi paprika. Mausta Sambal Oelekilla, suolalla ja pippurilla.
Taikinaa varten sekoita vesi ja jogurtti. Lisää joukkoon suola ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää lopuksi öljy. Sekoita mahdollisimman vähän jottei taikina sitkisty.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Taputtele taikinapalloista runsaasti jauhotetulla pöydällä ohuita leipäsiä (halkaisija n. 20 cm). Paista jokaista leipää n. 3 minuuttia molemmilta puolilta paistinpannussa, kunnes leipiin tulee ruskeita täpliä.
Jaa jokaiselle leivälle salaattia, tuoretta korianteria, broileritäytettä ja jogurttikastiketta. Taita leipä ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti