torstai 15. toukokuuta 2014

Euroviisueväät: valkosipulileipää ja muita herkkuja

Tulen avoimesti kaapista ulos: kyllä, katsoin viikonloppuna Euroviisuja. Ja kyllä, katson niitä joka vuosi. Lieneekö tämä jo lapsena opittu tapa, sillä muistan kun lapsuudessani 80-luvulla koko perhe kokoontui television ääreen tätä spektaakkelia seuraamaan. Sisko nauhoitti biisejä lähetyksen aikana vanhalle mankalle: kukaan ei saanut puhua nauhoituksen aikana koska muuten äänet olisivat nauhoittuneet kasetille. Ja niinhän siinä yleensä kävi että kun kasetille meni loistokas Sveitsin kappale, taustalta kuuluu kun äiti kolistelee kattilankansia keittiössä. Voi niitä aikoja, kerron teille hyvä nykyajan nuoriso joskus mitä ovat kasetti tai mankka.

Tällainen televisiomaraton vaatii myös hyvät eväät. Tein tomaatti-basilikasalaattia (ihanalla työkaverin Hawaijilta tuomalla tryffeliöljyllä ryyditettynä), valkosipulileipää ja mausteisia broileripyöryköitä. Höysteeksi karamellisoitua sipulia - toimii!

Valkosipulileipä

1 kpl vaaleaa sekaleipää
Juustoa (käytin raastettua, laadukasta cheddaria ja manchegoa)
Valkosipulia
Voita
Persiljaa

Halkaise leipä pituussuunnassa puoliksi. Sekoita pehmeään voihin reilusti murskattua valkosipulia. Levitä valkosipulivoita leivän päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Valitse aromikkaita, hyvin sulavia, laadukkaita juustoja. Omat juustoni hain Tampereen Kauppahallin Juustosopista - sieltä sai hyvät vinkit mitä tuotteita kannattaa käyttää.
Grillaa tai paista leipää uunissa niin kauan että juusto saa kauniin, paahtuneen pinnan. Ripottele valmiin leivän päälle persiljasilppua ja leikkaa leipä viipaleiksi.


Itsetehtyä valkosipulileipää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti