Tässä reseptissä kakkupohjaan tuo vahvan pähkinäisen maun rypsiöljy: kannattaa ostaa luomua, siinä on valtava ero tavalliseen. Jo värissäkin on huima ero, vertaapa huviksesi kaupassa. Itse käytin Rainbown luomurypsiöljyä ja olin todella tyytyväinen tuotteeseen.
Kakkupohja:
50 g saksanpähkinöitä ja hasselpähkinärouhetta
100 g porkkanaa
2 dl luomu-rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kpl luomumunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl piparkakkumaustetta (minulla ei ollut tätä, joten laitoin kanelia ja vähän kardemummaa)
Kuorrutus ja täyte:
n. 50 g pehmeää voitan. 3 dl tomusokeria
n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl vaniljasokeria
Tilkka sitruunamehua
Kostutukseen:
omenamehua
Koristeluun:
Pähkinöitä
Toffeekastiketta
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi
rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää
saksanpähkinä- ja hasselpähkinärouhe sekä porkkanaraaste samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhoihin muut
kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun
irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua 180 asteessa uunin keskiosassa noin
60 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Valmista kuorrute: sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Voita kannattaa pehmentää hetki mikrossa ja tuorejuuston olisi hyvä olla huoneenlämpöistä. Määrät reseptissä ovat "noin-määriä", kannattaa siis lisäillä aineksia muutamassa erässä ja maistella täytettä matkan varrella, jotta saat siitä omaan makuusi sopivaa.
Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta puoliskot omenamehulla. Levitä kuorrutetta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku saksanpähkinärouheella ja toffeekastikeraidoilla.
Valmista kuorrute: sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Voita kannattaa pehmentää hetki mikrossa ja tuorejuuston olisi hyvä olla huoneenlämpöistä. Määrät reseptissä ovat "noin-määriä", kannattaa siis lisäillä aineksia muutamassa erässä ja maistella täytettä matkan varrella, jotta saat siitä omaan makuusi sopivaa.
Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta puoliskot omenamehulla. Levitä kuorrutetta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku saksanpähkinärouheella ja toffeekastikeraidoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti