torstai 22. toukokuuta 2014

Täydellinen porkkanakakku

Kysymys: mikä on elämässä tärkeää? Vastaus: täydellisen porkkanakakkureseptin löytäminen. Aika lähelle täydellistä olen päässyt seuraavanlaisella miksauksella: kuorrute Valion nettisivuilta aikoinaan bongatulla ohjeella, pohja Maku-lehden reseptillä. Esikuvana minulla toimii Starbucks-kahvilaketjun porkkanakakku: pohja täyteläisen pähkinäistä, kuorrutus sopivan kipakkaa vastapainona makealle kakulle.
Tässä reseptissä kakkupohjaan tuo vahvan pähkinäisen maun rypsiöljy: kannattaa ostaa luomua, siinä on valtava ero tavalliseen. Jo värissäkin on huima ero, vertaapa huviksesi kaupassa. Itse käytin Rainbown luomurypsiöljyä ja olin todella tyytyväinen tuotteeseen.

Kakkupohja:
50 g saksanpähkinöitä ja hasselpähkinärouhetta
100 g porkkanaa
2 dl luomu-rypsiöljyä
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kpl luomumunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl piparkakkumaustetta (minulla ei ollut tätä, joten laitoin kanelia ja vähän kardemummaa)

Kuorrutus ja täyte:
n. 50 g pehmeää voita
n. 3 dl tomusokeria
n. 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tl vaniljasokeria
Tilkka sitruunamehua


Kostutukseen:
omenamehua

Koristeluun:
Pähkinöitä
Toffeekastiketta

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa öljy ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää saksanpähkinä- ja hasselpähkinärouhe sekä porkkanaraaste samalla sekoittaen. Sekoita vehnäjauhoihin muut kuivat aineet ja lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua 180 asteessa uunin keskiosassa noin 60 minuuttia. Jäähdytä kakku.
Valmista kuorrute: sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Voita kannattaa pehmentää hetki mikrossa ja tuorejuuston olisi hyvä olla huoneenlämpöistä. Määrät reseptissä ovat "noin-määriä", kannattaa siis lisäillä aineksia muutamassa erässä ja maistella täytettä matkan varrella, jotta saat siitä omaan makuusi sopivaa. 
Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta puoliskot omenamehulla. Levitä kuorrutetta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku saksanpähkinärouheella ja toffeekastikeraidoilla.
 
Porkkanakakun resepti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti