Sain työkaverilta pari kassillista omenoita. Niiden innoittamana testasin juustokakkureseptiä jonka löysin Soppa365-sivustolta. Kyseisessä kakussa viehätti ulkonäkö: ihanat omeruusukkeet jotka näperrellään kakun päälle koristeeksi. Loppupelissä tuo koristeiden näpertely ei ehkä ollut ihan vaivan väärti, mutta itse kakku kylläkin. Juustokakkumassan sekaan tuli puolukoita: erikoinen mutta erinomainen yllätys! Aion kokeilla reseptiä uudestaan, mutta ilman omenaruusukkeita: aion testata miten saan parhaiten omenan mukaan kakkuun - ehkä hillokkeena kakun päälle?
100 g voita
3 ½ dl kaurahiutaleita ½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g ranskankermaa 3 munaa
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl puolukoita
1 rkl sokeria
Koristeluun:
4-5 isoa punaista omenaa
1 l vettä 3/4 dl sokeria
Sulata voi ja
sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja perunajauhot. Painele seos
leivinpaperilla vuoratun, reunoiltaan voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 20
cm) pohjalle. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
Vatkaa tuorejuusto,
ranskankerma, munat, sokeri ja kardemumma sekaisin. Kaada seos esipaistetulle
pohjalle. Survo puolukat ja sekoita joukkoon sokeri. Ripottele puolukkasurvos pieniksi nokareiksi juustoseokseen.
Jatka juustokakun
paistamista 45 minuuttia uunin alatasolla.
Omenaruusukkeiden teko:
Huuhdo omenat mutta
älä kuori niitä. Viipaloi omenat aivan ohuiksi, puolikuun muotoisiksi
siivuiksi. Poista kota. Keitä viipaleita sokerivedessä noin minuutti. Nosta
siivut valumaan lävikköön.
Kieputa ruusut: tee
ruusun sisäosan pieni nuppu rullaamalla yksi omenaviipale. Kääri nupun
ympärille lisää viipaleita terälehdiksi. Laita valmiit ruusut odottamaan
leikkuulaudalle.
Ota kakku uunista
ja nostele ruusuja kauttaaltaan kakun pinnalle. Paista kakkua vielä 10
minuuttia.
Anna kakun
jähmettyä vuoassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa pari tuntia tai
seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reuna,
auta tarvittaessa veitsellä. Valuta halutessasi pinnalle hieman juoksevaa
hunajaa.
Vinkit
omenaruusukkeiden tekoon:
- Pyörittele
ruusut valmiiksi jo ennen juustokakun valmistusta. Kun kakku on paistunut 45 minuuttia,
ruusujen on oltava valmiita koristelua varten.
- Varaa
ruusukkeita varten nimenomaan isoja omenoita. Minun omenani olivat isohkoja kotipuutarha-omenoita
– eivät ilmeisesti tarpeeksi isoja koska homma oli melko tuskaista
näpertämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti