perjantai 30. syyskuuta 2016

Italiatunnelmissa: Melanzane alla Parmigiana

Italialainen ruokaLomailin viime viikolla Roomassa. Nautiskelin sunnuntaibrunssin Testaccion kaupunginosassa ravintola Rec23:ssa (Piazza Dell'Emporio 1-2) jossa maistoin italialaisklassikkoa Melanzane alla Parmigianaa, juustoista tomaatti-munakoisovuokaa. Tämä herkullinen kasvisruoka on upea yhdistelmä tomaattia, basilikaa ja pannulla paahdettua munakoisoa joka imee Italian maut itseensä kuin sieni. Kaiken kruunaa parmesanjuusto ja mozzarella. Ruokafiiliksiin pääsin katselemalla TV Kakkoselta tulevaa "Intohimona italialainen ruoka" -ohjelmaa, jossa sattumoisin tehtiin kyseistä ruokaa viime viikon jaksossa. Oheinen resepti on miksaus kyseisen ohjelman ja Maku-lehden reseptiä.

Melanzane alla Parmigiana

2 munakoisoa
2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
1 tölkki tomaattimurskaa (esim. Mutti)
1 tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
Suolaa
Mustapippuria
Sokeria
Oreganoa (kuivattua)
Tuoretta basilikaa
2  palloa mozzarellaa (yht. 250g)
reilut 100 g parmesanjuustoa raastettuna

Aloita valmistelemalla munakoisot. Tarkoitus on saada niistä pois kitkeryyttä ja nestettä ennen varsinaista ruuanvalmistusta. Leikkaa munakoisot n. sentin paksuisiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Laita muutama viipale lautaselle, ripottele päälle hieman suolaa ja aseta viipaleiden päälle pala talouspaperia. Lado talouspaperin päälle seuraava kerros munakoisoviipaleita, ripottele suolaa, laita talouspaperi ja jatka samaan malliin kunnes kaikki munakoisot ovat samassa "tornissa" lautasella. Laita kasan päälle paino, esim. paistinpannu, jotta munakoisokasa hieman painuu (neste irtoaa paremmin). Jätä munakoisotorni tekeytymään siksi aikaa kun valmistat ruuan muut elementit (n. 30 min).
Valmista tomaattikastike: Silppua sipulit ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat pehmentyneet, heitä sekaan hienonnettu valkosipuli ja kuullota hetki. Kaada tomaattimurska ja kirsikkatomaatit joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, hyppysellisellä sokeria sekä oreganolla. Nakkaa joukkoon reilu määrä silputtua tuoretta basilikaa. Anna pulputtaa liedellä n. 20-30 minuuttia. Tarkista maku.
Tässä vaiheessa voit siirtyä munakoisojen paahtamiseen. Lorauta pannulle reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleet kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Älä laita pannulle kerralla kovin montaa viipaletta, vaan muutama kerrallaan.
Raasta parmesanjuusto.
Kasaa ainekset kerroksittain uunivuokaan: pohjalle hieman tomaattikastiketta ja sen päälle paahdettuja munakoisoviipaleita. Ripottele munakoison päälle raastettua parmesania ja riivi mozzarellasta nokareita. Sen jälkeen taas tomaattikastiketta, munakoisoa ja juustoja. Minä sain tällä reseptillä aikaiseksi kolme kerrosta. Päällimmäiseksi tulee juustokerros. Kannattaa laittaa pinnalle reilusti parmesanraastetta jotta saat aikaiseksi ihanan rapean juustokuoren.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min (kunnes pinta on kauniin ruskea ). Anna jäähtyä hetken, jotta maut tasaantuvat.

Italialainen ruoka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti