perjantai 8. kesäkuuta 2012

Banaani-pähkinämuffinssit

Muffinssit banaanilla ja pähkinällä maustettuna
Keväistä Amerikanreissua muistellessa tuli visio tehdä toisinto elämäni parhaasta aamiaisesta. Alkuperäisen version nautin Las Vegasilaisessa luksus-hotellissa. Tarjolla oli tuolloin banaani-pähkinämuffinsseja, luomujugurttia, itsetehtyä mysliä ja tuoreita marjoja. Sikäläiset muffinssit olivat mahtavan kokoisia, muhevia herkkuja - miten nämä suomalaiset versiot aiheesta ovatkin aina tällaisia lättänöitä? No, maku ja koostumus oli kuitenkin kohdallaan näissä meikäläisenkin tarjoomuksissa. Muffinssieni koko-ongelman kuittaan sillä että Amerikassa kaikki nyt vaan on suurempaa...

Muffinssiohje löytyi Pirkan sivuilta, muunsin sitä hieman omiin tarkoituksiini sopivaksi.

100 g voita
1 dl sokeria
1 luomumuna
2 banaania
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1/2 dl maitoa
1 dl saksanpähkinöitä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita jauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen banaanisosetta, maitoa ja jauhoseosta. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti