lauantai 11. elokuuta 2012

Kanttarellimuhennos ja kanaa

Miten ihana elokuinen lauantai! Aurinko paistaa, ilmassa kuitenkin jo syksyn kirpeyttä. Vietin aamupäivän jälleen metsässä herkkuja etsien. Ja löytyihän niitä, korillinen kanttarelleja. Ne päätyivät herkulliseen kanttarellimuhennokseen.

Kanttarellimuhennos

n. 2 litraa kanttarelleja
1 iso sipuli
1 pieni porkkana raastettuna
Voita
Creme Bonjour Cuisine, maku sipulisekoitus
Suolaa
Valkopippuria
Tuoretta timjamia

Lämmitä pannu kuumaksi liedellä. Kaada tyhjälle pannulle puhdistetut ja pilkotut sienet. Paista kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Lisää porkkanaraaste. Kun kaikki neste on haihtunut ja porkkana on hieman pehmentynyt, lisää nokare voita, ja paista sieniä ja porkkanaraastetta hetki voissa. Lisää sen jälkeen pieneksi silputtu sipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää mausteet: suolaa ja hieman valkopippuria.
Lisää Creme Bonjour Cuisine. Mikäli kastike tuntuu paksulta, lisää hieman vettä. Lisää lopuksi tuoretta timjamia.
Tarjoa grillatun kanan kanssa.
Kanttarellikastike
Kanttarellikastike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti