tiistai 21. elokuuta 2012

Marjapaistos - Berry Cobbler

Ja niinhän siinä taas kävi: en voinut vastustaa vadelmien ja mustikoiden kutsua vaan painelin vielä kerran metsään saalista etsimään. Kotona alkoi sitten ihmettely mitä niistä tällä kertaa tekisi. Apu löytyi amerikkalaisesta ruokablogista, josta löytyi berry cobblerin, marjapaistoksen, ohje. Ja miten mahtavan helppo ja herkullinen ohje se onkaan! Valmistukseen ei tarvita edes sähkövatkainta. Kaiken hyvän lisäksi tähän saa uppoamaan melkoisen määrän marjoja. Resepti ja valmistusmenetelmä vaikutti alkuun oudolta (luulin jo laskeneeni jenkkimitat väärin) mutta huoli oli turha - paistoksesta tuli juuri oikeanlainen. Näitä marjaleipomuksia on tullut testattua pitkin kesää: Berry Cobblerista tuli suosikki!

Voiteluun: nokare voita
4-6 dl mustikoita ja vadelmia
Taikina:
50 g voita
1,2 dl sokeria
2,7 dl vehnäjauhoja
1,2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Sokeriliemi:
0,7 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
3 tl sokeria

1. Voitele syvä uunivuoka (itse käytin läpimitaltaan 22 cm:n lasivuokaa) ja kaada marjat vuuan pohjalle. Niitä kannattaa laittaa reilu kerros, omaan paistokseeni laitoin lähes 6 dl marjoja Jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ensin.
2. Valmista taikina: tarvitset ainoastaan taikinakulhon ja sekoittamisvälineeksi esim puukauhan. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja jauhot + leivinjauhe. Tässä vaiheessa taikinasta tulee murumaista. Lisää taikinaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lopputulos on tahnamainen taikina.
3. Kaada taikina marjojen päälle. Tasoittele taikina vuokaan niin että se peittää marjat tasaisesti.
4. Valmista lopuksi sokeriliemi. Se antaa taikinakuorelle kauniin värin ja tekee marjakerroksesta mehukkaan. Sekoita keskenään kuuma vesi ja sokeri. Sekoittele hetki lusikalla jotta sokeri sulaa. Kaada sokeriliemi uunivuokaan taikinan päälle (ja osa tietysti valuu vuuan pohjalle marjojen päälle).
5. Paista uunissa 180 asteessa 50-55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Mustikoita ja vadelmia marjapaistoksessa
Marjoja paistoksessa
Marjoja leivonnassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti