Kunnes tulee päivä kun päättää vielä kerran kokeilla. Löytyy se täydellinen resepti joka muuttaa kaiken. Minun tapauksessani tämä käänteentekevä resepti löytyi Kodin Kuvalehdestä. Se loisti sieltä lehden sivuilta huutaen "kokeile vielä kerran". Resepti oli osa juttusarjaa, jossa lukijat esittelivät luottoreseptejään, niitä jotka ovat vuosia kulkeneet mukana ja onnistuvat aina. Ja miten minulle kävi tämän reseptin kanssa? Noh, onnistuin tietysti! Tein parasta piirakkaa jota olen koskaan syönyt. Missään. Olen testannut ohjetta muutamaan kertaan parilla eri täyteellä ja lopputulos onnistuu aina. [ja tähän loppuun onnen kyynel onnellisen lopun merkiksi].
Lohipiirakka
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
50 g voita
2 dl maitoa
1/2 dl Emmental-juustoraastetta
Täyte:
1 prk (200 g) raejuustoa
1 prk (120 g) smetanaa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 prk (á 170g) säilykelohta (alkuperäisessä ohjeessa oli 300 g lämminsavulohta. Purkkilohi toimi piirakassa kuitenkin erinomaisesti)
1 dl Emmental-juustoraastetta
Koristeluun:
3 keitettyä munaa
Sipulia
tilliä
kapriksia
(kylmäsavulohta)
Tee pohjataikina: sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Lisää juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Äläkä huolestu: taikina jää melko löysäksi ja sellaista sen kuuluukin olla.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (läpimitta n. 22cm) ja taputtele jauhotetuin sormin tasaiseksi ja hieman reunoille. Esipaista 200 asteisessa uunissa 10 min.
Valmista täyte. Sekoita puolet täytteeseen tulevasta juustoraasteesta ja muut täytteen aineet keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä, täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
Koristele piirakka kananmunalohkoilla, sipulilla, kapriksilla ja tillillä. Lisää näyttävyyttä saat lisäämällä piirakan päälle kylmäsavulohiruusukkeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti