tiistai 30. elokuuta 2016

Kantarellipiirakka

Sienipiirakka
Kerroin aikaisemmassa postauksessa suuresta läpimurrosta suolaisten piirakoiden suhteen: löysin Kodin Kuvalehdestä reseptin jolla suolaiset piirakat onnistuvat aina. Viime kirjoituksessa tein lohipiirakkaa, nyt testasin samaa  reseptiä pienin viilauksin sienitäytteellä. Hyvää tuli!

Sienipiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
50 g voita
2 dl maitoa
1/2 dl Emmental-juustoraastetta

Täyte:
1 litra kantarelleja
2 kesäsipulia varsineen
nokare voita
valkopippuria
Sienipiirakka150 g raejuustoa
1 prk (120 g) smetanaa
1 muna
1 rkl tuoretta timjamia
1/2 tl suolaa
1 dl Emmental-juustoraastetta

Koristeluun:
Tuoretta timjamia
Pieniä salaatinversoja (kaupassa nimellä mikrosalaatti)

Tee pohjataikina: sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Lisää juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Äläkä huolestu: taikina jää melko löysäksi ja sellaista sen kuuluukin olla.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (läpimitta n. 22 cm) ja taputtele jauhotetuin sormin  tasaiseksi ja hieman reunoille. Esipaista 200 asteisessa uunissa 10 min.
Aloita täytteen teko valmistelemalla sienet: putsaa ja pilko sienet. Kuutioi sipuli. Heitä sienet kuivalle pannulle ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää reilu nokare voita ja lisää sipulisilppu. Kuullota kunnes sipulit ovat kypsyneet. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Sekoita puolet täytteeseen tulevasta juustoraasteesta ja muut täytteen aineet keskenään. Sekoita sieni-sipuliseos hieman jäähtyneenä joukkoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä, täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
Koristele piirakka tuoreella timjamilla ja mikrosalaatin versoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti