torstai 25. elokuuta 2016

Turistina Tampereella

kaupunkiloma TampereellaVietin kesällä yhden päivän turistina Tampereella. Kyllä, omassa kotikaupungissani, tuttuakin tutummassa. On ihmeellistä miten paljon uutta näkee kun lähtee liikkeelle uudenlaisella asenteella. Sillä meiningillä että "mihin menisin jos tämä olisi vieras, ulkomailla sijaitseva kaupunki johon saavun ensimmäistä kertaa". Otin kameran mukaan, tottakai, ja tällainen päivä siitä tuli:

Etappi 1: Mustalahden satama. Aamiainen Ravintola Ankkurissa.
Mustalahden satama on viehättävä paikka. Mahtavaa että tähänkin Tampereen kolkkaan on vihdoin saatu elämää! Aamiainen oli "ihan ok": leipää, leikkeleitä, mehua, kahvia, kasviksia. Harmikseni kasviksista tuli fiilis että kyseiset kurkut, tomaatit ja salaatit ovat olleet tarjolla edellisen päivän lounaalla ja seuraavana päivänä ne isketään aamiaispöytään semi-nahistuneina. Tarjolla oli myös hedelmiä ja juustoja - iso plussa siitä! Tarjolla olisi ollut myös pullaa ja se esiteltiin saatesanoin "noi pullat on eilisiä mutta mä laitoin ne tohon kun ei niitä roskiinkaan viitti heittää". Okei, kiitos tiedosta, yhtäkkiä ei tehnytkään mieli pullaa terveisin nimimerkki "Pulla tuoreena tai ei ollenkaan". Aamiaisen hinta oli reilut 6 euroa joten kaikesta huolimatta hyvä alku turistipäivälle.

Etappi 2: Näsinpuiston kautta Finlaysonin Palatsin puistoon. Piipahdus Tallipihalla ostamassa tuliaisia (itselle, hahaa!). Kiertelyä Finlaysonin alueella.
Kaupunkiloma TampereellaNäsinpuistosta on hienot maisemat Särkänniemeen ja Näsijärven suuntaan. Halutessaan voi piipahtaa myös upeasti remontoidussa Näsilinnassa ja museo Milavidassa. Seuraavaksi Näsinpuiston läpi Finlaysonin suuntaan. Tallipihalta löytyy ihania pikkupuoteja - mukaani tarttui käsintehtyjä suklaakonvehteja Tallipihan Suklaapuodista. Niitä voi istahtaa nautiskelemaan vaikkapa viehättävään Finlaysonin Palatsin puistoon, viralliselta nimeltään Wilhelm von Nottbeckin puisto. Ja sitten Finlaysonin vanhan tehdasalueen uumeniin. Tämä osa Tampereesta on ikisuosikkini. Työpaikkani on sijainnut Finlaysonin alueella 17 vuotta ja silti jaksan aina vaan innostua alueesta. Kannattaa käydä alueen historiasta kertovalla opastetulla kierroksella. Olen ollut muutamalla ja ne ovat olleet äärettömän mielenkiintoisia.

Etappi 3: Tammerkosken kansallismaiseman ihailua patosillalta.
On se maisema vaan hieno. Tammerkoski. Vanhat tehtaat. Vehreät puistot. Minä sydän Tampere.

Etappi 4: Keskustorin kautta Laukontorille. Lounaaksi streetfoodia.
Oma suosikkini Tampereen toreista on ehdottomasti Tammelantori, mutta tällä kertaa reitti suuntautui alarantaan Laukontorille. Mukava pöhinähän sielläkin oli. Lounaaksi nautin Grub-ruokavaunulla vietnamilaisen Banh Mi kanaleivän. Aivan huikea setti, yksi kesän parhaista. Ja sen jälkeen siiderille Suvi-laivalle. Koska se nyt vaan on klassikko.

Kaupunkiloma Tampereella
 
Kaupunkiloma Tampereella
 
Kaupunkiloma Tampereella

Kaupunkiloma Tampereella


 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti