perjantai 13. heinäkuuta 2012

Mustikkapiirakka kesän ensimmäisistä marjoista

Kyttäsin koko päivän sopivaa rakoa sadekuurojen välissä. Ja kun se viimein tuli, hyökkäsin märkään metsään mustikoiden kiilto silmissä. Ja sieltähän niitä löytyi, ihania, sinisiä marjoja. Ensimmäinen saalis päätyi heti marjapiirakan täytteeksi.

Pohja:

3 dl jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
150 g voita
1 rkl sitruunamehua
4-6 rkl kylmää vettä

Täyte:

4 dl mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
Ripaus kanelia
1 rkl sitruunamehua
Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää kylmä voi pieninä kuutioita joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunamehu ja kylmää vettä sen verran että taikinasta saa muotoiltua tasaisen pallon. Laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Voitele piirakkavuoka ja painele reilu puolet taikinasta sen pohjalle ja reunoille. Kaada mustikkaseos vuokaan. Tee lopusta taikinasta ristikkokuvio piirakan päälle.
Paista piirakkaa ensin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa, sen jälkeen laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka kypsennystä 40 minuuttia.
Tarjoa hieman jäähtyneenä jäätelön kera.
Marjapiirakka
Marjapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti