tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kanapamput, kaalisalaatti ja honey mustard -kastike

Palataanpa jälleen amerikanherkkuihin. Kylmän kesäpäivän piristykseksi laadin lounaan honey mustard - kastikkeen inspiroimana. Maistoin kastiketta ravintolassa Amerikanreissulla, ja nyt etsin reseptin netistä.
Kastike osoittautui erittäin monipuoliseksi, jäin siihen niin jumiin että testailin sitä eri ruokien kanssa pitkin viikkoa. Kastike toimii mahtavasti kanan kanssa dippikastikkeena, samoin rapsakan salaatin lisukkeena.

Honey Mustard -kastike

1 dl majoneesia (Hellmann's on ylivertaisen hyvää, suosittelen!)
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sitruunamehua
1-2 rkl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisäile hunajaa viimeisenä sen verran että kastikkeesta tulee sopivan makeaa. Anna makujen tasoittua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Kanan koipipalat

1 pkt marinoimattomia tai pintamaustettuja kanan koipipaloja (esim. Lidlin koipipalat ovat hyviä)
Bbq-kastiketta

Lado kanapalat uunipellille ja sudi pintaan bbq-kastiketta. Paista uunissa paketin ohjeen mukaan. Sudi pintaan vielä toinen kerros bbq-kastiketta kun olet ottanut kanat uunista.

Kesäinen kaalisalaatti

Jäävuorisalaattia
Kaalia
Kukkakaalia
Tomaattia

Leikkaa salaatti ja kaali ohuiksi suikaleiksi, pilko kukkakaali pienemmiksi paloiksi ja lisää tomaatinlohkot.

Broilerin nuijat ja majoneesi-kaalisalaattia
Kaali-majoneesisalaatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti