Espanjalainen, tapastyylinen kattaus ei petä koskaan: pöytä täynnä pieniä, erilaisia herkkuja välimerellisillä mauilla. Vietimme siskoni kanssa viikko sitten ihanaa lauantaita, ja illan menu näytti tältä:
- Manchego-juustoa, manteleita ja hunajaa
- Paahdettua leipää, tomaattia ja valkosipulia
- Vuonankaalia kera omenan, appelsiinin ja pähkinöiden
- Mausteisia kalkkunajauhelihapyöryköitä chili-kirsikkatomattikastikkeessa
- Jättikatkaravunpyrstöjä ja valkosipulia
- Vuohenjuustotäytteiset paprikarullat
- itsetehtyä vihreää pestoa
Pesto on nopea valmistaa itse ja ero kaupasta ostettuun on valtava. Se on hyvä lisä tällaiseen tapas-pöytään: se sopii leivän kanssa, lihan lisukkeena, salaatin höysteenä... Pesto valmistuu parhaiten sauvasekoittimella (minulla on sauvasekoittimeen silppuri-lisäosa erillisellä muovikulholla - todella kätevä kaikenlaisten tahnojen tekoon!)
Vihreä pesto
Kourallinen pinjasiemeniä
Puska tuoretta basilikaa
Parmesanjuustoa
4 aurinkokuivattua tomaattia (ei kuulu perinteiseen ohjeeseen, joten voi jättää pois. Laitoin sekaan koska kaapista löytyi purkin pohjat - toimi hyvin!)
1 valkosipulinkynsi
Hyvää oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Kuori valkosipuli ja nypi basilikanlehdet irti puskasta. Raasta parmesanjuusto hienoksi raasteeksi. Laita nämä ja muu ainekset muovikulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Maistele pestoa valmistuksen aikana ja säädä makua lisäilemällä aineksia kunnes pesto on makusi mukaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti